Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η ζωή μετά το έμφραγμα: Ποια διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης

Σύνδεση στην πηγή....


Οι άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα πρέπει να αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις επιπλοκές που είναι πιθανό να προκύψουν και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

 

Σημαντικό μέρος αυτών των αλλαγών αποτελεί η διατροφή, η προσαρμογή της οποίας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσης.

 

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών προστατεύει όσους έχουν υποστεί έμφραγμα και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

 

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από δύο μεγάλες αμερικανικές μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 άνδρες και γυναίκες που είχαν επιζήσει από ένα πρώτο έμφραγμα.

 

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 9 χρόνια κατά μέσον όρο την πορεία της υγείας τους, ζητώντας τους σε τακτά χρονικά διαστήματα να συμπληρώνουν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.