Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Εθισμός στα smartphones: Οι επιπτώσεις στην υγεία των εφήβων

Σύνδεση στην πηγή...

Εθισμός στα smartphones: Οι επιπτώσεις στην υγεία των εφήβων

Τις επιπτώσεις που έχει η υπερβολική ενασχόληση των εφήβων με συσκευές όπως tablets, smartphones και τηλεόραση μελέτησαν οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που ανέφεραν πως περνούσαν περισσότερο χρόνο με συσκευές με οθόνες και έβλεπαν τηλεόραση, είχαν συμπεριφορές που μπορούν να οδηγήσουν στην παχυσαρκία.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 24.800 εφήβους εκ των οποίων σχεδόν το 20% περνούσε περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα με smartphones, tablets, υπολογιστές και videogames, ενώ ποσοστό 8% έβλεπε πάνω από 5 ώρες την ημέρα τηλεόραση.

bigstock Green Televiewer pillow 7959652

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι που αφιερώνουν περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα σε τέτοιες συσκευές, έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σύγκριση με εφήβους που δεν το κάνουν.

Ανακάλυψαν επίσης ότι οι ίδιοι έφηβοι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν καθημερινά σακχαρούχα ροφήματα, να μην κοιμούνται αρκετά και να μην ασκούνται.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr. Erica L. Kenney, η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ο περιορισμός της ενασχόλησης των παιδιών και των εφήβων με συσκευές που έχουν οθόνη πιθανώς να είναι το ίδιο σημαντικός για την υγεία με τον περιορισμό του χρόνου που βλέπουν τηλεόραση.

 

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.