Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Πως μια αγκαλιά κάνει καλό στην υγεία μας


Σύνδεση με την πηγή...


Αγκαλιά: Μια ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης. Η μέση αγκαλιά διαρκεί περίπου 3-5 δευτερόλεπτα. Τώρα όμως επιστήμονες βρήκαν πως η αγκαλιά κάνει καλό και στην υγεία μας.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν μια αγκαλιά δεν κρατά τόσο λίγο, αλλά διαρκεί 20 δευτερόλεπτα και παραπάνω, τότε υπάρχει πολυεπίπεδη θεραπευτική επίδραση και σε σωματικό όσο και σε νοητικό επίπεδο.
 
Που οφείλεται όμως αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί μια αγκαλιά αυξάνει την παραγωγή της ωκυτοκίνης ή οξυτοκίνης. Της ορμόνης που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία αφού μας βοηθά να χαλαρώσουμε, "χτυπώντας" την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.
 
Η ορμόνη όμως αυτή ανακουφίζει τον πόνο, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας, εκτινάσσει την αυτοεκτίμηση...προλαμβάνει τα εμφράγματα αφού:
- αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα.
- βοηθά την καρδιά να λειτουργεί φυσιολογικά.
 
Όπως έδειξαν έρευνας όσοι δεν δίνουν και δεν παίρνουν αγκαλιές τόσο συχνά είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα και να έχουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Βελτιώνει επίσης η παραγωγή της ωτυκοκίνης το νευρικό σύστημα...αφού χαλαρώνει τα νεύρα μας & ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
 
Επίσης οι έρευνες έδειξαν ότι όταν τα επίπεδα ωκυτοκίνης των ανθρώπων είναι υψηλά, η γενναιοδωρία τους απέναντι σε αγνώστους αυξάνεται κατά 80%.

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.