Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

«εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων»: Μια σπουδαία έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης, που συγκίνησε και γοήτευσε κοινό και κριτικούς, έφτασε και στην Ελλάδα.

 

  Μια αφηγηματική έκθεση  που διηγείται και φωτίζει το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου.  129 αριστουργήματα  από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου: 129 ιστορίες για τα συναισθήματα. Μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Ακρόπολης.

 

Το κορυφαίο μουσείο της χώρας και ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, το  Μουσείο Ακρόπολης  , σε μια σπάνια και σημαντική σύμπραξη, συναντά το  Ίδρυμα Ωνάση  , που μετρά 42 χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό και την Παιδεία. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η συνδιοργάνωση της έκθεσης  «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων»  , που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης.

 

  Εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου  αφηγούνται τα συναισθήματα στην αρχαία ελληνική τέχνη, μέσα από τη ματιά του Μουσείου Ακρόπολης. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής: «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη αρχαιολογική έκθεση που έχει ως θέμα της την απεικόνιση του ''ήθους της ψυχής'' σε 129 έργα της αρχαίας τέχνης. Με αναπάντεχα λιτά, αλλά δυνατά μέσα, οι αρχαίοι καλλιτέχνες απέδωσαν φωτεινά συναισθήματα, όπως επιθυμία, έρωτα, πόθο και αισχύνη, αλλά και σκοτεινά πάθη, όπως μανία, μίσος, εκδίκηση και συντριβή».

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.