Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Με το «Νόμπελ των υπολογιστών» τιμήθηκε ο δημιουργός του Web, Τιμ Μπέρνερς Λη

Σύνδεση στην πηγή...



Με το ΑΜ Turing Award, το οποίο θεωρείται το «Νόμπελ των ηλεκτρονικών υπολογιστών» τιμήθηκε ο δημιουργός του World Web- ο καθηγητής του ΜΙΤ και ερευνητής του World Wide Web, Τιμ Μπέρνερς Λη.

 

Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο παρέχει η Google. Όπως αναφέρει το Mit News, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο Μπέρνερς-Λη τιμάται για την «εφεύρεση του World Wide Web, τον πρώτο web browser και τα θεμελιώδη πρωτόκολλα και αλγορίθμους που επιτρέπουν την κλιμάκωση του web». Φέτος είναι η 50ή επέτειος του συγκεκριμένου βραβείου.

 

Ανώτερος ερευνητής του Computer Sciece and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) του ΜΙΤ, με επιπλέον θέση στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας- Μηχανολογίας και Επιστημών Υπολογιστή, ο Μπέρνερς- Λη «έπιασε» την ιδέα του Web το 1989 στο CERN, ως έναν τρόπο ώστε επιστήμονες ανά τον κόσμο να μπορούν να διαμοιράζονται πληροφορίες στο Ίντερνετ. Δημιούργησε έναν τρόπο κατονομασμού (URL), ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (HTTP) και μια γλώσσα δημιουργίας ιστοσελίδων (HTML). Η open source προσέγγισή του όσον αφορά στον πρώτο browser και server θεωρείται πως λειτούργησε καταλυτικά όσον αφορά στην ταχύτατη ανάπτυξη του Παγκοσμίου Ιστού.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.