Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Πόση διάρκεια ζωής έχουν οι μπαταρίες των laptops;

Σύνδεση στην πηγή...Κάποιοι φορητοί υπολογιστές (laptops) έχουν τη μισή ή και μικρότερη διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σχέση με αυτό που υπόσχονται οι εταιρείες κατασκευής τους, σύμφωνα με μελέτη της βρετανικής οργάνωσης καταναλωτών Which?.

 
«Συνολικά διαπιστώσαμε πως οι κατασκευαστές αστοχούν στους ισχυρισμούς τους όχι κατά λεπτά, αλλά κατά ώρες. Οι πιο αισιόδοξοι κατασκευαστές υπερβάλλουν όσον αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 50% ή παραπάνω» σημειώνει η οργάνωση.

 
Τα τεστ γίνονταν από τον Ιανουάριο του 2016, και εξετάστηκαν κάποια μοντέλα της Acer, της Apple, της Asus, της Dell, της HP, της Lenovo και της Toshiba, με το κάθε τεστ να γίνεται τρεις φορές στην κάθε συσκευή.


 Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν πως μόνο το Macbook Pro της Apple είχε όντως τη διάρκεια ζωής μπαταρίας 10 ωρών που υπόσχονταν οι κατασκευαστές του- με χρήση που περιελάμβανε την παρακολούθηση ταινιών και την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω wi-fi.


 Όπως σημείωσε αναλυτής, οι κατασκευαστές τείνουν να κάνουν δοκιμές υπό βέλτιστες δυνατές συνθήκες. «Οι μετρήσεις διάρκειας ζωής μπαταρίας σε καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα laptops τυπικά γίνονται στις βέλτιστες δυνατές συνθήκες, που μεγιστοποιούν τις επιδόσεις» είπε ο Μπεν Γουντ της CCS Insight στο BBC.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.