Τα όσπρια κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου χάρη στην σημαντική βιολογική τους αξία αλλά και στο χαμηλό κόστος παραγωγής τους.
Φασόλια, ρεβίθια, φακές, μπιζέλια, -ζεστά σε σούπα,κρύα σε σαλάτα-, περιέχουν σημαντικές ποσότητες πρωτεϊνών και υδατανθράκων, συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, από την κατανάλωσή τους παίρνουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και κάλιο και σε μικρότερα ποσοστά ασβέστιο.
Παράλληλα, περιέχουν μεγάλο ποσοστό κυτταρίνης που τα κάνουν να είναι δύσπεπτα και ακατάλληλη τροφή για όσους υποφέρουν από διάφορες στομαχικές ανωμαλίες.
Πόσοι όμως γνωρίζουν πώς ακριβώς πρέπει να μαγειρεύονται τα όσπρια;
Για τη σωστή προετοιμασία των οσπρίων στο μαγείρεμα προσέχουμε, σύμφωνα με το www.anwsi.gr τα ακόλουθα: