Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τσαγκαράδα: …θα πει Πηλιορείτικη φύση

Σύνδεση στην πηγή...


Θα πάτε για:

 

Το υπέροχο δάσος. Η Τσαγκαράδα είναι στην πραγματικότητα ένα αραιοκτισμένο χωριό μέσα στο δάσος. Μπορεί κανείς να βρεθεί σε αυτό το κατάφυτο άγριο μποστάνι της φύσης μπαίνοντας από δεκάδες εισόδους, γύρω και μέσα από τα πετρόστρωτα δρομάκια του χωριού. Αυτή την εποχή οι τζανεριές και οι μηλιές ανθίζουν, η ανθοφορία είναι μαγική και το τοπίο μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα.

 

Την απίθανη εναλλαγή του τοπίου. Μόλις δέκα λεπτά από τη θάλασσα και άλλα τόσα από το ψηλότερο σημείο της, το σκηνικό μεταμορφώνεται συνεχώς. Λόγω του μεγάλου ορεινού όγκου του Πηλίου στα ψηλά η άνοιξη φτάνει αργοπορημένη, ενώ, μόλις λίγα χιλιόμετρα προς τα πεδινά, τα μπουμπούκια στολίζουν θάμνους και οπωροφόρα.

 

Ομορφες πεζοπορίες. Ακόμα και αν δεν είναι καιρός για κολύμπι στα παγωμένα νερά, η πεζοπορία προς τη θάλασσα είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Οι πιο κοντινές παραλίες είναι ο Μυλοπόταμος και η Φακίστρα. Στη Φακίστρα μπορεί η πρόσβαση να είναι σχετικά δύσκολη για τους αρχάριους, αλλά όχι ακατόρθωτη. Αυτή την εποχή, μάλιστα, ο περιπατητής μπορεί να δει έναν υπέροχο καταρράκτη, θέαμα που εξαφανίζεται με τη ζέστη των θερινών μηνών. Μεγαλύτερη προτεινόμενη διαδρομή, περί τα 4,5 χλμ., είναι το μονοπάτι που ξεκινά από την Τσαγκαράδα και καταλήγει στην πανέμορφη παραλία της Νταμούχαρης και στη συνέχεια στον Αϊ-Γιάννη.

 

Συνέχεια στην παραλία…

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.