Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η κυβέρνηση ακυρώνει το περιουσιολόγιο πριν καν το εφαρμόσει

Σύνδεση στην πηγή...


Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το σχέδιο υλοποίησης του περιουσιολογίου άλλαξε τους τελευταίους μήνες του 2016, με συνέπεια η ολοκλήρωση του έργου να τοποθετείται πλέον στα τέλη του 2018 απόφαση η οποία αφενός προκαλεί μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και αφετέρου οδηγεί στην αποδυνάμωσή του.

 

Οπως αποκαλύπτει ο 'Ελεύθερος Τύπος', το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο άλλαξε εντός του 2016, με συνέπεια η ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου να μετατεθεί για τα τέλη του 2018. Πρόσφατα, εξάλλου, αποφασίστηκε να μη συμπεριληφθούν, τελικά, στα δεδομένα του περιουσιολογίου οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές συγκεκριμένων κατηγοριών εταιριών!

 

Οι αποφάσεις αυτές όμως οδηγούν σε σημαντική καθυστέρηση την υλοποίηση του έργου, ενώ ταυτόχρονα δεν εγγυώνται τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και πλήρους ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, που θα συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής

 

Συνέχεια στην πηγή…

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.