Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Γαλλία: Νέα ήττα για του δημοσκόπους. Δεύτερος ο Βαλς στις εσωκομματικές

Σύνδεση με την πηγή.Πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών για τους σοσιαλιστές στη Γαλλία και τα αποτελέσματα που προκύπτουν δίνουν για μια ακόμη φορά ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από εκείνο που περιέγραφαν οι δημοσκοπήσεις.

Στο 30% περίπου των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί, ο Μπενουά Αμόν έρχεται πρώτος με 35,21% και μπροστά από το φαβορί αυτών των εκλογών, τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς (31,56%). Μεγάλο ζήτημα για το σοσιαλιστικό κόμμα και η συμμετοχή που είναι περιορισμένη, σε ό, τι αφορά την ίδια διαδικασία πριν από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το κόμμα μεταξύ 1,5 και 2 εκατ. ψηφοφόροι προσήλθαν από το πρωί της Κυριακής στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον υποψήφιο που θα αναμετρηθεί στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου υπερασπιζόμενος και το έργο της διακυβέρνησης Ολάντ.

Ο Μανουέλ Βαλς, πρώην πρωθυπουργός της χώρας κι άνδρας που ανέλαβε να υπερασπιστεί κατά κάποιο τρόπο την θητεία Ολάντ έρχεται δεύτερος, σε μια εκλογική αναμέτρηση που μοιάζει να δίνει πόντους σε εκείνους που δεν συμμετείχαν σε αυτή και συγκεκριμένα στους Εμανουέλ Μακρόν και Ζαν Λουκ Μελανσό που έχουν ήδη καταθέσει την υποψηφιότητά τους.

Πέραν των δύο υποψηφίων που προκρίνονται στο δεύτερο γύρο, τρίτος φαίνεται να έρχεται ο Αρνό Μοντεμπούργκ με 18,78%, ο Βανσάν Πεϊγιόν με 6,48%, Φρανσουά ντε Ρουγκί 3,49%, Σιλβιά Πινέλ 2,1% και Ζαν Λουκ Μπεναμιάς με 1,6%.

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.