Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιγμα Τσίπρα σε κεντροαριστερά και σοσιαλδημοκρατία για συνεργασία

Σύνδεση στην πηγή...

 

Ως εκφραστής μιάς σύγχρονης ριζοσπαστικής και ενωτικής Αριστεράς, που δεν ξεχνά τις ιδεολογικές και κοινωνικές καταβολές της και επιδιώκει να αλλάξει την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Βερολίνο. Δίνοντας ένα στίγμα των προσανατολισμών και των μακροπρόθεσμων πολιτικών σχεδιασμών του τόνισε ότι η Αριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να συνεργασθούν και να συγκροτήσουν «προοδευτικό μέτωπο» κόντρα στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές λιτότητας που ενισχύουν τον ακροδεξιό λαϊκισμό, τον ευρωσκεπτικισμό και την ξενοφοβία.

Ως πρώτο βήμα πρότεινε τη συγκρότηση μόνιμου φόρουμ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, με θέμα την πολιτική συνεργασία.

«Χρειάζεται να συνεργαστούμε και να μπλοκάρουμε την ανάδυση των λαϊκιστικών ξενοφοβικών δυνάμεων», είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η αδυναμία του νεοφιλελευθερισμού να αντιμετωπίσει την κρίση προλειαίνει το έδαφος για την άνοδο ακροδεξιών κινημάτων, ενώ η απουσία αλληλεγγύης οδηγεί την Ευρώπη σε μια στενά εθνικιστική λογική.

 

 

Συνέχεια εδώ….

 

 

Windows 10

 

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.