Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Συνεργασία ΗΠΑ – Αλβανίας για τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Από: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2209117/

Το FBI θα μεταφέρει τεχνογνωσία για τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Συνεργασία ΗΠΑ – Αλβανίας για τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, υπέγραψε συμφωνία με τον διευθυντή του FBI στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο διευθυντής του FBI, υποσχέθηκε να βοηθήσει την αλβανική αστυνομία, ιδίως για την εκπαίδευση των αστυνομικών δυνάμεων και την ίδρυση του ειδικού Γραφείου Ερευνών που αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους και αποτελεί μέρος της μεταρρύθμισης στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στις σχέσεις μεταξύ της αλβανικής αστυνομίας και του FBI για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και ιδίως την καταπολέμηση της διαφθοράς. Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στην Ουάσιγκτον όπου έγινε δεκτός, σε μια συνάντηση που διήρκεσε 60 λεπτά, από τον πρόεδρο τον ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.


Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.