Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων ζητούν από την Ουκρανία Γαλλία-Γερμανία

Από: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2208105/

Ποιους τομείς αφορούν

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων ζητούν από την Ουκρανία Γαλλία-Γερμανία

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ εξέφρασαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Υπογράμμισαν την ανάγκη για ταχεία δράση στην υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ. Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στα ζητήματα της ασφάλειας, όπως και στον σεβασμό της εκεχειρίας, στην απελευθέρωση κρατουμένων και στα ανθρωπιστικά ζητήματα καθώς και στους όρους για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης, το πρώτο βήμα για την οποία θα πρέπει να είναι η διεξαγωγή εκλογών» στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος Ολάντ και η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσαν εξάλλου τον πρόεδρο Ποροσένκο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά το δικαστικό σύστημα και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Είναι απαραίτητο να δοθεί μια νέα ώθηση μετά την αλλαγή της κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει σε γρήγορα και συμπαγή αποτελέσματα», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Χθες το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του φιλοδυτικού Βολοντίμιρ Γκρόισμαν στη θέση του πρωθυπουργού για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης και για την απεμπλοκή της δυτικής βοήθειας στη χώρα που πλήττεται από την ένοπλη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ουκρανική οικονομία.

Delivery

Delivery
Φαγητό στο Σπίτι

Με την Παρέα.